The Legends
Jag. är. sjukt. mätt. Idag åt vi rester från gårdagens söndagsmiddag som jag missade. Lamm, ugnsrostad sötpotatis och lök, potatis, ärtor, vinbärssås och gravy. Lammet smälte i munnen, på riktigt. När jag blir stor ska jag också göra lammstek på söndagar.
Förra veckan freestylade jag en thaigryta. Det hela började nog med att Anna gjorde mig pestosugen. När jag såg att det hade börjat växa i pestoburken tappade jag lusten och började göra något som faktiskt var riktigt gott. Det gick till så här,
Röda linser och bulgur sattes på kokning. Lök och paprika frästes i en panna, sen på med lite mjöl blandat i vatten som redning. Kastrullen fylldes på med mjölk, vatten och ordentligt med röd currypasta. Det hela fick koka upp innan skurna kuber av vit fiskfilé lades i. Salt o peppar. Under de minuter som behövdes för att få fisken färdig rostades kokosflingor i en panna. När bulgurn hade några minuter kvar fick majs göra den sällskap. Linserna blandades i fiskgrytan och redde på så vis det hela lite extra. Det hela slutade med bulgur/majs, fiskgryta med kokosflingor på toppen och en blandsallad. Räkor hade nog också varit fint till men det får bli en annan gång.
Du borde satsa på matlagning i framtiden kanske? Café, restaurang eller kanske TV eller bok. Åh Lisa. GÖR DET! En bok alltså.. Jag kan fotografera varje rätt. Sen emellan kan du ge andra små tips om måltider, festmåltider eller om livet bara.
SvaraRaderaVilken bra idé Elin!! Lisa helt seriöst, det hade passat dig!
SvaraRadera